Imagoadvies
Image consultant drs. Sascha Bertus

Imagocoaching

Intensief coachingstraject voor het visueel zichtbaar maken van je zakelijke talenten 

Het lijkt onbelangrijk om je bezig te houden met uiterlijke zaken als stijl en imago. Want het gaat tenslotte om de inhoud. Zo werkt het helaas niet. Want om eruit te zien alsof je belangrijkere zaken aan je hoofd hebt dan je uiterlijk, moet je er juist aandacht aan besteden! Dit weten wij uit ervaring en ook onafhankelijk onderzoek (o.a. van het Sociaal Cultureel Planbureau) bevestigt dat de kansen die je krijgt in je (werkzame) leven sterk bepaald worden door uiterlijk en zelfvertrouwen. 

Zit het wel goed met je inhoudelijke kwaliteiten, maar word je niet als deskundig gezien? Ben jij wel klaar voor de volgende stap in je carrière, maar ziet je leidinggevende je die stap nog niet nemen? Promoties, interessante projecten of functies worden niet altijd gegund aan degene met de beste papieren. Met imagocoaching maak je een visuele vertaling van jouw kwaliteiten en talenten. Het geeft je inzicht en handvatten waarmee je jezelf in elke situatie op de juiste manier kunt presenteren, zowel esthetisch (wat staat goed?) als strategisch (wat bereik je ermee?). Hierdoor verlopen (zakelijke) gesprekken effectiever en succesvoller.

Veranderen doe je niet van de ene op de andere dag. De stap uit je 'comfort zone' is immers niet zomaar gemaakt. Met imagocoaching stem je je uiterlijke presentatie stap voor stap af op je gewenste stijl en imago.

Sessie 1: Imagoadvies professional (2,5 uur)

In het traject werken we toe naar de best passende vormgeving van jouw zakelijke uitstraling. Een uitstraling die jouw kwaliteiten en talenten optimaal weerspiegelt. Tijdens de eerste sessie krijg je inzicht in de mogelijkheden die je hebt om de indruk die je maakt op anderen in belangrijke mate te beïnvloeden. Praktische inzichten in zowel je persoonlijke stijl als voorkeuren en hoe je die vertaalt naar kledingstijl, kleurgebruik en materiaalkeuze. Inclusief Style & Imago guide.

Sessie 2: Imagoshopping (3 uur)

Met imagoshopping brengen we de gegeven adviezen uit de eerste sessie in de praktijk. De imagocoach laat je ervaren wat kleuren, vormen en materialen voor jou doen en hoe je dit vormgeeft in een persoonlijke kledingcapsule*. Inclusief persoonlijk moodboard/fotoverslag.

*) Een kledingcapsule is een verzameling van kledingstukken (boven- en onderstukken, jassen, schoenen en accessoires) die perfect op elkaar is afgestemd waardoor alle kledingstukken met elkaar te combineren zijn. Voor elke gelegenheid een passende combinatie.

Sessie 3: Imagocoaching (1,5 uur)

In de afsluitende sessie bespreken we je ervaringen tot dan toe. Is je uitstraling nu optimaal? Past je verpakking bij de inhoud? We zetten de puntjes op de i, zodat je jou en je kwaliteiten in de meest optimale vorm kunt presenteren. Deze sessie kan indien gewenst via Skype plaatsvinden.

Investering

€ 1.190,- per persoon, exclusief btw, driegesprek** en evt. reis(tijd)kosten

Inclusief: Style & Imago guide en moodboard/fotoverslag
Tijdsduur: 7 uur, verdeeld over 3 sessies
Locatie: Kantoor Room to grow Rotterdam
Optioneel: Color consult, Imagokapper of driegesprek**).
Vraag naar de mogelijkheden

Contact

Voor meer informatie of het maken van een afspraak

Anderen over Imagocoaching:

"Met het advies in mijn achterhoofd, toets ik elke nieuwe aankoop - naast de kleuren en materialen - ook aan mijn kernwoorden authenticiteit, senioriteit en elegantie. Het effect is verbluffend. Ik ben zichtbaarder op de werkvloer en heb promotie gekregen. Hoewel ik voorheen ook een volledig persoon was, lijkt dat nu beter naar voren te komen met mijn kledingkeuzes. Grosso modo is door de coaching mijn binnenkant naar buiten vertaald."
Judith Hoezen, Audit Manager ABN Amro

"Sascha heeft mij geholpen een beetje uit mijn comfortzone te treden, waardoor mijn keuze in kleding ruimer is geworden. Nu ik precies weet wat ik nodig heb en wat mijn correcte maten zijn, is het veel makkelijker kleding kopen. Ik hoef niet meer de hele winkel door, maar kan direct kiezen uit mijn maat en stijl. Voor een zakenreis is mijn koffer ook veel sneller ingepakt. Ik gebruik nu 80% van mijn garderobe en alles is op elkaar afgestemd." 
Nick Luitwieler, directeur Prijsbeleid Eaton

"Samen met Sascha aan je imago werken is een zeer plezierige en nuttige stap om in het hoger management als vrouw goed zichtbaar te blijven. Ze brengt uiterlijk met het innerlijk in overeenstemming en heeft mij de statuur gegeven die ik nodig had."
Sylvia Kok, afdelingshoofd Centraal Bureau voor de Statistiek

 

**) Driegesprek

Het is mogelijk, en in sommige situaties wenselijk, om het coachingstraject te starten en af te sluiten met een driegesprek met de coachee, de leidinggevende en de coach. In het eerste driegesprek bespreken we wederzijdse verwachtingen, het gewenste resultaat van de coaching en maken we heldere afspraken over de terugkoppeling over de coachingsessies vanuit de coachee richting de leidinggevende. Aan het einde van het coachingstraject wordt de coaching geëvalueerd in een driegesprek tussen coachee, leidinggevende en coach. Hierin koppelt de coachee zijn of haar ervaringen en de behaalde resultaten terug naar de leidinggevende. 

 

 

Meer weten?

Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

06 - 3084 3058

info@roomtogrow.nl