Wat doe je eigenlijk de hele dag?

Wat doe jeVraag jij jezelf ook regelmatig af wat je nu eigenlijk de hele dag hebt zitten doen? Je komt niet toe aan je werk. De dag vliegt voorbij, zelfs geen tijd om te lunchen, of alleen even snel achter je bureau. Je begint op tijd en vertrekt weer te laat. Of je neemt zelfs werk mee naar huis. Je neemt geen tijd om nu eindelijk goed te gaan zitten voor dat beleidsstuk wat nu echt een keer af moet. Eigenlijk kom je helemaal nergens aan toe. Je wordt geleefd door de waan van de dag. De dag vult zich met allerlei ad-hoc klusjes, vragen, mailtjes, telefoontjes….. Je wordt er ontzettend moe van, en mist een voldaan gevoel.

Als jij je al afvraagt wat je eigenlijk de hele dag hebt zitten doen, wat denk je dan dat je collega’s en je leidinggevende zich over jou afvragen? Die denken natuurlijk helemaal: ‘Wat doet hij of zij toch eigenlijk de hele dag?’ Logisch!

Misschien denk je ‘ik moet gewoon nog eventjes deze klussen afmaken’. Even een tandje erbij, even doorzetten, daarna wordt het wel rustiger. Wake up! Het wordt nooit rustiger! En die waardering voor je werk ga je zo zeker niet krijgen. Ze zien niet hoe hard je hebt gewerkt. Echt, dat zien ze niet!

Kijk eens in de spiegel en vraag je af wat je zelf ziet. Als jij de hele tijd druk bezig bent achter je laptop en geen tijd hebt om even met je collega’s te praten. Of als je je nog onzichtbaarder maakt door weg te kruipen in een stilte-werkplek om al die klusjes weg te werken. Waarschijnlijk zie je niet die energieke professional die je wilt uitstralen. Je straalt geen rust uit. Je ziet iemand die moe en misschien zelfs ontevreden is van al dat gestress.

Hoe kom je wel over als die energieke professional?

  • Stel een duidelijk doel voor de dag. Wat wil je in elk geval af hebben? Plan hiervoor tijd in en rond dit ook echt af
  • Bedenk je of al die ad-hoc klusjes wel echt nodig zijn. En vooral of het nu moet en of jij dat moet doen. Delegeer waar mogelijk
  • Neem elke dag tijd om met collega’s en je leidinggevende te praten. Ook (of juist) als je vanuit huis werkt. Hou ze op de hoogte waar je mee bezig bent
  • Sla ook je lunch niet over. Dit is juist een mogelijkheid om met anderen af te spreken en bij te praten
  • Houd bij wat je op een dag hebt gedaan. Als je dat terugleest heb je een meer voldaan gevoel over de dag. Dat straal je dan ook uit
  • Zorg ervoor dat de buitenkant de binnenkant versterkt. Draag verzorgde kleding die je gewenste zakelijke imago ondersteunt

 

Helpende hand voor meer zichtbaar zakelijk succes

In onze trainingen gaan we aan de slag met jouw zichtbaarheid en imago. Wil je weten hoe jij overkomt op anderen en hoe je dat kunt beïnvloeden? De training Impact met Imago geeft je inzicht in je imago en leert je hoe je met kleine veranderingen je (eerste) indruk en professionele uitstraling kunt verbeteren.

Bewust worden van je gedrag en jezelf zichtbaarder maken in plaats van nog verder ingraven in je werk? Dan is de training Succes met Zichtbaarheid iets voor jou. 

 

 

Geschreven door Mirjam Hubregtse
Tags :
comments powered by Disqus

0 Reacties :

Alle categorieën

Recente reacties

Archief