If you’ve got it, flaunt it

Verkiezing USAIs een indrukwekkende cv voldoende om succesvol te zijn? Ook presidentsverkiezingen laten zien dat kwaliteiten geen garantie zijn voor erkenning en succes. Het is belangrijk jezelf op de juiste manier en bij de juiste mensen voor het voetlicht te brengen. Veel mensen maken zich niet zo zichtbaar: ze zijn bang om op te scheppen en zich vaak niet bewust van het voordeel van het zichtbaar maken van zichzelf, hun kwaliteiten en resultaten. Door jezelf te profileren en zichtbaar te maken, heb je meer impact, krijg je meer erkenning en ben je succesvoller.

Wil jij ook meer succes door zichtbaarheid? Wees je dan bewust van het volgende:

1. Profileren zonder opscheppen

Zichtbaarheid werkt als je je richt op anderen. Zichtbaar zijn doe je namelijk niet alleen voor jezelf. Je maakt jezelf zichtbaar, zodat de ander weet wat hij of zij aan jou heeft. Laat zien wat je voor anderen kunt betekenen. Laat zien dat jij er bent voor hen. Dan is het geen opscheppen. Hillary heeft dat geleerd van de beste: haar Bill is daar echt een ster in. Maak jezelf zichtbaar, maar ga daarbij uit van wat de ander nodig heeft.

2. Gebruik je netwerk

Netwerken is niet hetzelfde als (verkoop)praatjes houden met nieuwe mensen op grote bijeenkomsten. Netwerken is het onderhouden en verbinden van contacten. Hou contact met de mensen die je al kent. Wees oprecht geïnteresseerd. De Clintons weten mensen echt aan zich te binden. Zij stralen warmte uit, geven aandacht en nemen tijd om persoonlijke kaartjes te sturen en bellen mensen op om hen te bedanken. Dat creëert een band en zorgt voor wederzijdse steun.

3. Meer impact met je kwaliteiten

Wat vind jij goed aan Hillary Clinton? En wat aan Donald Trump? Waarschijnlijk herken je vooral de kwaliteiten in hen die je zelf ook hebt. Dat is omgekeerd ook het geval: anderen herkennen vooral kwaliteiten in jou die ze zelf ook hebben. Om succesvoller te zijn is het belangrijk om je eigen kwaliteiten te kennen en om die zichtbaar te maken aan de ander.

Wil jij ook leren hoe je je beter kunt profileren zonder op te scheppen? Kijk dan eens naar onze trainingen voor meer zichtbaar zakelijk succes.

 

Geschreven door Mirjam Hubregtse

Categorieën :

comments powered by Disqus

0 Reacties :

Alle categorieën

Recente reacties

Archief