Straks ontdekken ze dat ik helemaal niet zo goed ben……..

Imposter SyndromeEen tijd geleden zei een deelnemer tegen ons: "Het is echt belachelijk hoeveel ik verdien. Ik ben steeds bang dat ze er een keer achter komen dat ik helemaal niet zo goed ben". Keihard werken, geen fouten maken, bang om te falen, het ene project na het andere afronden en weer door. Ze weet wel dat ze successen behaalt, maar die zijn niet zo bijzonder. Ze doet toch gewoon haar werk? En successen heeft ze ook behaald doordat ze geluk had, het zat gewoon mee en doordat ze met anderen werkt die goed zijn. Daarnaast twijfelt ze: ‘Doe ik het allemaal wel goed (genoeg)?’ Bij een promotie vraag ze zichzelf af of ze die nieuwe baan wel aankan. Wanneer zullen anderen ook doorhebben dat ze helemaal niet zo goed is?

Veel mensen die ik coach herkennen dit. Je bent dus zeker niet de enige…. Vooral vrouwen (ook hele succesvolle), maar ook veel mannen, ‘lijden’ hieraan. Er is ook een naam voor: The Imposter Syndrome, ofwel: het bedrieger syndroom.

Liever geen kritiek krijgen
Vorige week waren er meerdere coachingsklanten die hier last van hebben. Eén daarvan gaf aan dat ze het heel leuk vindt om samen te werken, want samen kun je veel meer bereiken. Je kunt elkaar alleen maar beter maken. Maar eigenlijk werkte ze eerlijk gezegd liever alleen, want dat kon ze ook geen kritiek krijgen van anderen. En als ze een fout zou maken zou ze dat zelf meteen kunnen herstellen, zonder dat iemand anders het ziet. Ze weet het wel: het is geen kritiek, het is ‘feedback’ en ook fouten maken hoort erbij, daar leer je van. Maar toch wil zij ze niet maken. Overigens had ze ook nog nooit echt een fout gemaakt….

Je doet het nooit goed genoeg
Kenmerkend van het imposter syndrome is dat je denkt dat je het nooit helemaal goed zal doen. En je moet steeds harder gaan werken om elke keer weer te voldoen aan de lat die je zelf steeds hoger legt. Je kunt je voorstellen dat het je uiteindelijk een keer opbreekt. En de vraag is ook of het wel zo effectief is. Ben jij wel zo goed als je zo heel hard werkt? Vergeet je anderen dan niet mee te nemen in jouw denkrichtingen? Breng je jouw ideeën wel op de beste manier over als je zo gefocust bent op hard werken? Vast niet!

Wat kun je er aan doen?

  • Wees er bewust van dat het imposter syndrome (ofwel het stemmetje wat je vertelt dat je het niet kunt) bestaat en dat jij er last van hebt
  • Hou een lijst bij van alle resultaten die je een bepaalde dag hebt geleverd, en lees dit regelmatig terug
  • Vraag aan tenminste 3 personen in je omgeving welke kwaliteiten zij in jou zien
  • Bewaar deze opmerkingen en complimenten in een aparte map (hardcopy of op je computer)
  • Als je twijfelt aan jezelf, neem dan de tijd om rustig na te denken of die twijfel gerechtvaardigd is. Probeer vervolgens te bedenken waarom je iets wel kunt. Toch nog twijfels? Pak dan bovengenoemde map erbij en je twijfel verdwijnt als sneeuw voor de zon

Onder andere op Wikipedia kun je er meer over lezen. En de Ashridge Business School heeft er onderzoek naar gedaan. Lees op hun site verder hoe je er mee om kunt gaan.

 

 

 

Geschreven door Mirjam Hubregtse

Categorieën :

comments powered by Disqus

0 Reacties :

Alle categorieën

Recente reacties

Archief