Lekker op de achtergrond

Visual impact

Bijna dagelijks spreek ik mensen die het heerlijk vinden om lekker op de achtergrond te werken. Werken achter de schermen, gewoon hun werk doen, zorgen dat alles op rolletjes loopt, niet in de spotlights staan. Dat geeft lange tijd veel voldoening, zeker als naaste collega’s waarderen wat zij doen.

Als je ook iemand bent die graag achter de schermen werkt, merk je dat je niet de credits krijgt voor het eindresultaat van het project waar je zoveel voor hebt gedaan. Je wordt ook niet gevraagd wordt voor een nieuw project en je valt bij een reorganisatie wellicht buiten de boot. Waardoor komt dat?

Belangrijk maar onzichtbaar

Je bent onzichtbaar. In elk geval ben je onzichtbaar voor de mensen die projecten verdelen en wie bepalen wie er wel of niet behouden moet worden bij een reorganisatie. Je doet als onzichtbare belangrijk werk, maar je levert geen eindproduct af. En eindproducten, ofwel resultaten, tellen! Eindproducten zijn vooraf duidelijk gedefinieerd, zijn meetbaar en zichtbaar en er wordt over gecommuniceerd. En daardoor wordt er ook gecommuniceerd over de mensen die die eindproducten maken.

Het is daarom van belang dat ook het proces naar het eindresultaat toe zichtbaar wordt gemaakt. En dat moet jij zelf doen. Denk goed na over het hele traject: welke tussenstappen moeten er gezet worden voordat het eindresultaat behaald kan worden. Stel vast wat jouw rol daarbij is. Maak tussendoelstellingen. En vergeet het belangrijkste niet: communiceer erover!

 

Geschreven door Mirjam Hubregtse

Categorieën :

comments powered by Disqus

0 Reacties :

Alle categorieën

Recente reacties

Archief