Hou jij er niet van om jezelf in de spotlights te zetten? Een gemiste kans!

Annemarie regelt alles perfect en mede door haar inzet zal dit event zeker een succes worden. Het programma staat als een huis. We lopen er samen doorheen om de laatste puntjes op de i te zetten. Ik vraag haar hoe ze mij zal aankondigen bij de start van het programma. ‘Eh ik? Eh….ja daar heb ik niet over nagedacht. Ik hoef ook niet zo nodig op het podium. Ik zal wel kijken wie de inleiding zal doen.’, reageert ze.

Een gemiste kans!

Natuurlijk moet zij wel op het podium! En genieten van alle enthousiaste reacties van de deelnemers. Zij heeft dit geweldige event georganiseerd en daar mag ze dan ook de credits voor krijgen.

Hoe vaak is het niet zo dat iemand die helemaal niet betrokken is bij de organisatie wel alle credits daarvoor krijgt? Misschien baal je er zelfs wel eens van dat je kei-hard hebt gewerkt, maar dat niemand weet dat jij dat hebt gedaan. Daar kun je zelf wat aan doen!

spotlight

Annemarie staat volgende week dus wél op het podium. En ik help haar om zichzelf daar goed neer te zetten. Als een professional. Ze hoeft zichzelf helemaal niet op de borst te kloppen. Liever niet! Gewoon heel duidelijk en persoonlijk haar verhaal vertellen. Het helpt haar dat ik haar heb gezegd dat het niet voor haarzelf is dat ze daar staat, maar voor de deelnemers. Zij horen graag duidelijk van haar wat ze die dag kunnen verwachten. Met die insteek is Annemarie veel minder gespannen, want het gaat niet om haar, maar om de ander. En dat is waar het altijd om zou moeten gaan bij communicatie!

Heeft dit verhaal je inspiratie gegeven om de stap te wagen, maar wil je je verhaal eerst doorlopen met een professional? Room to grow biedt coaching aan op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, gedrag, imago en stem. Met voor elke discipline gespecialiseerde coaches die door het stellen van de juiste vragen, het creëren van inzicht in de persoonlijke doelen en het geven van suggesties die werken, elk coachingstraject tot een succes weten te maken. Geen standaard oplossingen, maar persoonlijke inzichten en handvatten waarmee je zelfstandig verder kunt. Lees hier meer over ons coachingsaanbod of neem contact op voor meer informatie. 

Geschreven door Mirjam ten Cate-Hubregtse

Categorieën :

comments powered by Disqus

0 Reacties :

Alle categorieën

Recente reacties

Archief