Dresscode voor warme dagen

Het is broeierig warm, ook op veel kantoren. Hoe zorg je ervoor dat je er ook op warme zomerdagen fris en professioneel uitziet? First lady Michelle Obama kreeg heel wat kritiek over zich heen toen ze een mouwloze jurk droeg voor een officieel Witte Huis portret. Te casual voor een formele gelegenheid was de veelgehoorde kritiek, terwijl er ook veel complimenten waren voor haar getrainde armen en tijdloze stijl. Wat wel en wat juist niet te dragen in de zomer? Het blijft een terugkomende vraag, waar Sascha een paar jaar geleden zelfs voor uit bed werd gebeld door Humberto Tan voor radio 538. Hier lees je een update van de tips die zij toen gaf.

1. Draag lichtgewicht laagjes

In synthetische stoffen draaien je zweetklieren overuren, bij warm weer zijn daarom natuurlijke en lichtgewicht materialen zoals coolwool, katoen en linnen aan te bevelen. Nadeel van linnen is de kreuk-gevoeligheid, maar gelukkig worden er tegenwoordig kreukherstellende garens aan toegevoegd waardoor het kreuken een stuk minder is. Ook een tip: draag laagjes. Jasje uit mag best. Als er dan een klant komt of je gaat in bespreking, trek je het jasje snel weer aan. Tenzij je net zulke mooie armen en dito kledingstijl hebt als Michelle Obama, dan mag het ook mouwloos.

2. Zichtbare tenen?

Een vraag die mij veel gesteld wordt is of tenen nu wel of niet zichtbaar mogen zijn. Voorwaarde nummer 1 is dat als je open schoenen draagt, de tenen en teennagels er goed verzorgd uit moeten zien. Daarnaast is het situatie en omgeving afhankelijk. Hoe serieuzer de situatie en hoe formeler de omgeving, des te dichter de schoenen is mijn advies. Peeptoe's, sandalettes met of zonder hak en wedges zijn prima in een minder formele omgeving, maar draag je niet bij (salaris)onderhandelingen of sollicitatiegesprekken. Over slippers, crocs en birckenstocks kan ik kort zijn: not done op de werkvloer. Je gaat tenslotte naar je werk en niet naar het strand.

3. Serieus

In kleding waarin je eruit ziet alsof je naar het strand gaat, word je niet serieus genomen. Het weer is geen reden om je professionele uitstraling los te laten. Hou dat in je achterhoofd bij het maken van je kledingkeuze.

4. Lichte(re) kleuren

Werk je in een omgeving waar formele kleding gewenst is, hou dan vast aan een zakelijke outfit. Voor een frisse uitstraling kies je in plaats van donkere voor lichte(re) neutrale kleuren. Ook heel zomers en toch zakelijk is de combinatie van donkerblauw met wit.

Tot slot: hou het fris & fruitig (om in de sfeer van Humberto te blijven). Juist bij luchtige kleding en warm weer komen er luchtjes vrij die je niet met iedereen wilt delen. Een goede deo is een must in warme dagen!

Dresscode warme dagen

In het moodboard staan voorbeelden van kleding die geschikt zijn voor kantoor. Vind je het lastig om kleding te vinden die zowel geschikt is voor je werk als ook goed past bij je persoonlijke stijl? Neem dan contact met ons op om te bespreken wat wij hierin voor je kunnen betekenen. 

 

 

 

Geschreven door Sascha Bertus

Categorieën :

comments powered by Disqus

0 Reacties :

Alle categorieën

Recente reacties

Archief