Ze nemen me maar zoals ik ben....

Een goede reden om daarover na te denken, is dat promoties en interessante projecten niet per definitie gegeven worden aan degene met de beste papieren. Sterker nog, het zijn vaak heel andere factoren die hierbij een rol spelen. Daar sta je dan, gepasseerd door een collega die ervandoor gaat met ‘jouw’ promotie of nog erger: met jouw baan! Gedachten als ‘ze nemen me maar zoals ik ben’ en ‘het gaat toch om de inhoud en kwaliteiten’ helpen je in veel gevallen niet verder. We gaan ervan uit dat je kwalitatief goed werk levert. Dat is echter niet voldoende. Kwaliteit is een randvoorwaarde voor succes. Als je écht succesvol wilt zijn, is het belangrijk om jezelf en je kwaliteiten op het juiste moment zichtbaar te maken.

Het heeft bij ons flink wat jaren geduurd voordat we ons er bewust van waren dat er een visuele vertaling nodig is om te laten zien hoe (goed) wij werkelijk zijn. Deze wijze lessen waren niet voor niets, ze hebben ons geïnspireerd tot het schrijven van ons boek Zien ze wel hoe goed je bent?

Hierin maken we je duidelijk dat het niet alleen om kwaliteiten gaat, maar vooral om het zichtbaar maken van die kwaliteiten en de resultaten van je werk.

Deze tips gaan je daarbij zeker helpen:

  1. Maak naast je TO DO lijst ook een TA DA lijst met daarop al je successen. Te gebruiken als motivatie voor jezelf en als input voor je beoordelingsgesprek....
  2. Maak budget vrij om te investeren in een doelgerichte garderobe die jouw kwaliteiten (= gewenste imago) weerspiegelt. Een visuele vertaling van jouw kwaliteiten dus. Bekijk onze pinterest borden voor inspiratie
  3. Spreek je ambities uit: benoem dat jij een project/ opdracht graag wilt doen. Want wie NIET vraagt, wordt overgeslagen!
  4. Wees pro-actief en zeg dat je die presentatie zelf wilt geven. Laat niet anderen met de eer strijken. Stok achter de deur: stel jezelf een ultimatum
  5. Geef je zelf geen presentatie, stel dan in ieder geval een vraag tijdens de presentatie van een ander en introduceer jezelf eerst met je naam en functie. Zo weet iedereen DAT je er bent, WIE je bent en WAT je doet. Je zult zien dat je na afloop veel interessante gesprekken hebt!

Bedenk goed: veranderen werkt het beste als je het stap voor stap doet. Ervaar wat elke stap je oplevert en werk van daaruit weer verder. Vanaf nu is de uitspraak ‘ze nemen me maar zoals ik ben’ taboe en laat je gewoon zien hoe goed je bent!

In onze training Zien ze wel hoe goed je bent? begeleiden we je in 5 stappen op weg naar zichtbaar zakelijk succes. De training wordt zowel incompany als via open inschrijving aangeboden. Klik hier voor meer informatie of bekijk de agenda voor open inschrijvingsdata.

 

Geschreven door Sascha Bertus

Categorieën :

comments powered by Disqus

0 Reacties :

Alle categorieën

Recente reacties

Archief