Waar ben jij ontzettend goed in?

Weet jij waar je goed in bent? Om duidelijk te kunnen zeggen waar je goed in bent, moet je eerst zelf helder voor ogen hebben wat jouw kwaliteiten zijn. Wat maakt jou uniek ten opzichte van anderen? Wat zijn jouw talenten? Jij vindt het logisch dat je goede resultaten haalt op je werk, want je doet gewoon wat je altijd doet. Denk aan een project of opdracht die je tot een succes hebt gemaakt. Waarom was dit project succesvol? Wat was jouw bijdrage aan dat succes?

Maak een lijst van 4 of 5 zaken die jij hebt bijgedragen aan dit project. Bijvoorbeeld:

  • Ik heb vergaderingen effectief geleid
  • Ik heb op een creatieve manier probleem X opgelost
  • Ik heb ervoor gezorgd dat alle projectleden enthousiast waren

Vertaal de belangrijkste punten van de lijst door naar drie vaardigheden waar jij ontzettend goed in bent. Bijvoorbeeld:

  • Ik ben goed in luisteren, waardoor ik knelpunten in een vroeg stadium achterhaal
  • Ik kan heel overtuigend en enthousiast praten, waardoor ik mensen meekrijg
  • Ik ben resultaatgericht, waardoor ik snel tot de kern van de zaak kom

Schrijf deze drie vaardigheden op een post-it die je op een zichtbare plek plakt, bijvoorbeeld op de spiegel in de badkamer, de koelkast of het koffieapparaat. Zo blijf je je elke dag bewust van jouw kwaliteiten. Succes!

Deze oefening is een onderdeel van het concept Zien ze wel hoe goed je bent?. Hierin begeleiden we je in 5 stappen op weg naar zichtbaar zakelijk succes. Het concept bestaat uit individuele coaching en meerdere trainingen die zowel incompany als via open inschrijving worden aangeboden. Neem contact met ons op voor meer informatie of bekijk de agenda voor open inschrijvingsdata.

 

Geschreven door Sascha Bertus

Categorieën :

comments powered by Disqus

0 Reacties :

Alle categorieën

Recente reacties

Archief