Make it work: draagbare trends voor op het werk

Met mode laat je zien wie je bent, maar het dragen van de nieuwste modetrends wordt niet altijd begrepen en plaatsen je eerder in het hokje 'frivool' dan 'professioneel'. Wat zakelijke kleding betreft is klassiek nog altijd het sleutelwoord. Als zakenvrouw en -man wil je professionaliteit, kundigheid en betrouwbaarheid uitstralen. Zorg ervoor dat je 'werkgarderobe' een paar echte klassiekers bevat waar je altijd feilloos op terug kunt vallen.
 Goed gesneden basisstukken in neutrale kleuren als zwart, wit, grijs en deze winter ook (donker)blauw en camel. Door ze te combineren met modische items en accessoires creëer je een actuele look en laat je zien dat je 'van deze tijd bent'. 

Trend 1: Pump up the volume
Groot, groter, grootst zien we deze winter vooral bij jassen, truien en vesten. Zeer comfortabel en heerlijk om je in te verbergen.
Voor wie: draagcomfort en gemak hoog in het vaandel heeft staan. Op de juiste manier gecombineerd - nooit alles met volume! - is deze trend bijzonder draagbaar. 
Niet doen als: je het draagcomfort te ver doorvoert en als het ware verdwijnt in je outfit. 

trend 1  trend 1 - jas volume

Trend 2: Van hetzelfde laken een pak
Het pak komt dit najaar niet alleen in de mannen- maar ook in de vrouwencollecties terug. 
Voor wie: het pak wordt geassocieerd met zakelijk en professioneel. Een strakke snit en groot kleurcontrast tussen blouse/overhemd en jasje straalt macht uit en geeft overwicht.
Niet doen als: je werkt in een informele omgeving. Maak dan je look zachter door het jasje te combineren met een casual broek of draag in plaats van het jasje een trui of vest op de broek.

trend 2trend 2 - man

Trend 3: Spijkergoed
Vraag je aan iemand wat zijn of haar favoriete kledingstuk is, dan staat de spijkerbroek met stip op nummer 1. Hij zit niet alleen heerlijk, maar laat zich ook makkelijk combineren. Dit seizoen is voor zowel mannen als vrouwen ook het spijkeroverhemd in veel collecties te vinden.
Voor wie: spijkerstof is het meest casual materiaal dat er is en heeft een comfortabele, stoere en praktische uitstraling. Draag naar het werk wel effen spijkergoed zonder gaten en slijtplekken. Want hoewel erg trendy, zakelijk gezien wil je niet de indruk wekken dat jij 'versleten' bent.
Niet doen als: zorg dat je het draagcomfort niet te ver doorvoert en combineer spijkergoed nooit met bergschoenen en fleecejacks.

trend 3 - mantrend 3 - vrouw 

Trend 4: Beestenboel
Dierenprints blijven terugkomen. Vooral de panterprint is volop verkrijgbaar.
Voor wie: met de panterprint laat je zien dat je geen katje bent om zonder handschoenen aan te pakken. In de juiste combinatie geeft deze print een chique en stijlvolle uitstraling.
Niet doen als: teveel is nooit goed en dat geldt al helemaal voor deze print die snel ordinair kan overkomen. Kies dan voor een combinatie van effen kleding met een accessoire in dierenprint, bijvoorbeeld schoenen. Opvallend bij binnenkomst en zodra je aan tafel gaat vormen ze geen onnodige afleiding meer. 

trend 4 - vrouw trend 4 - man

trend 4 -schoen

Trend 5: Sneak preview
Dit is het seizoen van het comfort en de sneaker past daar helemaal bij. Bij het grote publiek natuurlijk al bekend in de stoffen uitvoering en als mode-item deze winter volop verkrijgbaar in het leer.
Voor wie: al dan niet versierd met studs en glitters, past de sneaker zeker in een informele en creatieve werkomgeving.
Niet doen als: hoe comfortabeler de outfit, des te minder zakelijk de uitstraling. In je werkgarderobe combineer je sneakers niet met je joggingpak, maar juist onder een business-casual outfit.

trend 5 - vrouwtrend 5 - man

Trend 6: Bikerjack
Dit seizoen kun je niet om het bikerjack heen. Verkrijgbaar in allerlei kleuren en materialen, van klassiek tweed tot soepele jersey en natuurlijk in leer.
Voor wie: wil je een stoere uitstraling, dan is het bikerjack zeer geschikt. De keuze van de kleur en het materiaal bepaalt de mate van stoerheid die loopt van soepel jersey in zachte pastels tot stug zwart leer.
Niet doen als: je juist zachter en vriendelijker wilt overkomen. Of kies dan voor een bikerjack in een zachte pastelkleur. 

trend 6 - bikerjack 

Trend 7: Bloemenprint
De bloemenprint is ook dit najaar in veel (vooral dames)collecties terug te vinden.
Voor wie: deze print werkt goed in een informele setting waar opvallen belangrijk is. De mate van opvallendheid is te sturen door te spelen met de hoeveelheid bloemen: van volledig in bloemenprint tot alleen een blouse of top. Aan jou de keuze!
Niet doen als: je een serieuze en daadkrachtige uitstraling wilt. Ga dan voor strepen of helemaal effen.

trend 7 - bloem paktrend 7 - bloem blousetrend 7- man 

 

Investeer in je verpakking
Het loont! Het levert je gegarandeerd zichtbaar zakelijk succes op. Kom je er zelf niet uit welke trend geschikt is voor jou of de organisatie waar je werkt of wilt werken, of heb je geen idee welke vormen, kleuren en materialen je goed staan, bel of mail ons dan gerust. Wij adviseren je graag met o.a. personal shopping, (sollicitatie)coaching en persoonlijk imagoadvies.

 

Geschreven door Sascha Bertus

Categorieën :

comments powered by Disqus

0 Reacties :

Alle categorieën

Recente reacties

Archief