Balans in zichtbaarheid

Stel, je ziet bescheidenheid als jouw kernkwaliteit. Als je te bescheiden bent, beland je in de valkuil: onzichtbaar zijn. De uitdaging is het positief tegenovergestelde van de valkuil, dus: zichtbaar zijn, je goed kunnen profileren. Je ergert je waarschijnlijk aan mensen die heel arrogant zijn over wat ze allemaal goed kunnen en die continu aan het opscheppen zijn. Dat is dan jouw allergie. Je voorkomt dat je anderen ergert door je bewust te zijn van de cultuur van de organisatie waarin je werkt. Kijk wat er past in die cultuur. En je hoeft ook niet altijd zichtbaar te zijn bij iedereen! Je kunt dus bescheiden zijn en daarnaast proberen om jezelf beter te profileren (uitdaging). De ene eigenschap sluit de andere niet uit! Vind hierin je eigen balans.

 kernkwadranten
bron: Zien ze wel hoe goed je bent? 

 Deze reminders gaan je hierbij zeker helpen:

  1. Vertaal jouw kwaliteit naar de oplossing voor de ander
  2. Spreek regelmatig je ambities en wensen uit, je leidinggevende is geen helderziende!
  3. Doe de goede dingen, in plaats van alle dingen 100% goed
  4. Beschrijf je successen op een 'TADA' lijst of stuur na afloop van een project een mail rond met de highlights, net wat bij jou past
  5. Blijf niet achter je bureau zitten, maar ga erop uit en laat jezelf zien! Een verandering van omgeving of een wandeling in de frisse buitenlucht is niet alleen goed voor je gezondheid. Het geeft nieuwe inspiratie en geeft je de gelegenheid om contacten te leggen.

Wanneer je het lastig vindt om hier zelf mee aan de slag te gaan, dan is een professionele coach de aangewezen persoon om samen met jou je uitdagingen te bekijken en je de juiste inzichten te geven. Room to grow biedt coaching aan op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, gedrag, imago en stem. Met voor elke discipline gespecialiseerde coaches die door het stellen van de juiste vragen, het achterhalen van de werkelijke behoefte, het creëren van inzicht in de persoonlijke doelen en het geven van suggesties die werken, elk coachingstraject tot een succes weten te maken. Geen standaard oplossingen, maar persoonlijke inzichten en handvatten waarmee je zelfstandig verder kunt. Lees hier meer over ons coachingsaanbod of neem contact op voor meer informatie.

 

Categorieën :

comments powered by Disqus

0 Reacties :

Alle categorieën

Recente reacties

Archief